SZERELMES BARANGOLÁS GYULÁN

KÉSZEN ÁLL ÁTÉLNI ÉLETE LEGROMANTIKUSABB KÉT ÉJSZAKÁJÁT?

Segítünk városunk látnivalói rövid leírásával, program lehetőségeivel

VEGYEN RÉSZT VELÜNK JÁTÉKUNKBAN, AMINEK A DÍJA EGY MEGLEPETÉS NYEREMÉNY!

A játékunk egy gyulai városnézésbe foglalt romantikus séta, melyet igyekeztünk úgy összeállítani, hogy a legkedvesebb úton tudjuk megmutatni kis városunk szépségeit.

A felfedezés célja nem más, mint a Lakat emlékhely, melynél szerelmük zálogaként összezárhatják általunk biztosított, gravírozott lakatukat, ezzel egy kedves emléket hagyva Gyulán. Az összezárt lakat reméljük a jövőben egy kedves emléket ébreszt majd meg minden kedves Résztvevő szívében.

A sétát egy szerelemtérkép alapján kell majd megtenniük, ahol a jelölt megállóknál apró meglepetésekkel készülünk Önnek és kedves Párjának.

A séta 10 megállóból áll, amelynek során megismerkednek a város nevezetességeivel, melyekhez külön leírást biztosítunk.

A séta kezdeténél és végénél kérjük Önöket, hogy örökítsék meg a pillanatot, a szép emlék mellett ez fontos előfeltétele a játék díjának.

Amennyiben kellemes időt töltöttek el ez alatt a játék alatt és elégedettek voltak velünk, kérjük valamely választott szociális média platformra (pl. Facebook, Instagram) töltsék fel a fotóponton készült képeiket és jelöljék meg a Corvin Hotel Gyula-t, mint helyszínt. A feltöltés után kérjük mutassák meg a post-ot recepciósunknak és köszönetképp vendégeinket egy meglepetés ajándékkal ajándékozzuk meg. 😊

GYULA VÁROSÁT FEL KELL FEDEZNI...

Gyula az ország egyik legnépszerűbb turista célpontja a fürdővárosok között. Vitathatatlanul a Várfürdő népszerűsége képezi ennek alapját, de Gyula város romantikus arculata, a Gyulai Vár, a Kis-Körös partján fekvő macskaköves utcák, a hidak, az Almásy Kastély, a Százéves Cukrászda, a Ladics ház… megannyi felfedezésre váró kis csoda várja Önt és családját is. Lassuljon le és mártózzon meg bátran - akár csak pár napra is - a kisváros meseszerű hangulatában.

Szerelemtérkép megálló leírások

Corvin Lakat

A Hotel előtt helyezkedik el a Corvin lakat, mely a barátságos, rendezett, díszkivilágítással ellátott kis utcában közkedvelt helyszín fotózáshoz a gyulaiak, a szálloda és a város vendégei számára egyaránt. Itt a szerelem egyik „alanya” maga a város, a lakaton ez áll: I love Gyula! Ez az a lakat, amely mellett (így vagy úgy) nem lehet szó nélkül elmenni. Aki megáll, biztosan fotózni is fog és a fotókon keresztül a lakat a világhálón indul útjára.

Világóra:

A Világóra legfelső eleme egy üveggömb, mely egyszerre jelképezi földünket és a világ egységének szükségességét. A gömbhöz kettős szimbolikájú talapzat tartozik, melynek felső, 12 egyenlő részre osztott gránittáblákból álló része a helyi időt, illetve a világ időzónáihoz tartozó pontos időt mutatja.

"Az egyes időzónákban, a jellemző nagyvárosokon kívül, azokat a híres gyulai történelmi személyeket kívántuk feltüntetni, akik az adott időzónában Gyuláról elszármazva váltak munkásságukon keresztül híressé, illetve az adott időzónából elszármazottan tevékenységükön és szellemükön keresztül jelentősen befolyásolták a város szellemi, kulturális, anyagi értékgazdagodását."

(Bozó András)

 

A gránit talapzat alsó felének domborművein, melyeket helyi művészek készítettek, Gyula kiemelkedő történelmi alakjai és a város nagy pillanatai jelennek meg.

Szökőkutak

Talán a legtöbb fotó a Gyulai Vár után a Kossuth téri körforgalomban lévő szökőkútról készült eddig. Környezete sokak kedvelt pihenőhelye tavasszal, nyáron és ősszel, attrakciói fotósok számára inspirációként szolgálnak.

Százéves Cukrászda

A Százéves Cukrászda, mint ahogyan a nevéből is kitűnik, már két emberöltővel ezelőtt is működő cukrászműhely volt Gyulán. A belvárosi katolikus nagytemplom tőszomszédságában található épülete, mely patinás berendezési tárgyai és eredeti bútorzata miatt is vonzza a turistákat. A cukrászdában nagy a kínálat süteményekből, fagylaltokból, de a híres gyulai Kézműves Cukrászda remekeit is megvásárolhatják a betérők. Csodálatos bonbonok csábítják az édesszájúakat, melyek akár kedves ajándékok is lehetnek szeretteinknek. Ennél a megállónál mi is szeretnénk Önöket megajándékozni egy kis meglepetéssel.

Erkel tér

A tér fókuszában az Erkel szobor áll. Nemzetiszín virágágyásban lebeg. Az Erkelangyal fejét glória öleli körbe. A glória ütemelválasztó tizenhat szegmensre bomlik. A rózsa gránit pentaton centrális burkolat hangjegyei világító csillagok. Csillagok és Világmindenség. Tér és Idő. Himnusz Csillagkép született. Angyaltest-Szárny-Fanfár gránithártya a kertben. Mindez egy versenyzongorába zárva. Szférák zenéje. Tisztelet az Eleinknek. Áldottak vagyunk.

Szent-Miklós park

Gyulán, a Szent László utca felől a várhoz vezető sétányon végig haladva, több, gyulai kötődésű neves személyiség szobrát ismerhetjük meg.

A Szent Miklós park szobrai

Szent Miklós park szoborsétányának egyik kiemelkedő alkotása Búza Barna Ady Endrét ábrázoló munkája. A XX. század egyik legnagyobb magyar költőjének és újságírójának 1973-ban készült kétszeres életnagyságú mellszobra süttői fehér mészkőből készült.
A sétány másik impozáns alakja a Gyula közelében található Ajtós községből származó festő és grafikus, Albrecht Dürer mellszobra.

A német reneszánsz nagy művészét Kocsis András öntötte bronzba 1963-ban. A kétszeres életnagyságú szobor kő magasabb posztamensen áll.

A művészek sorában megtalálhatjuk továbbá Makrisz Agamemnon 1962-ben készült Bartók Bélát megörökítő másfélszeres életnagyságú bronz mellszobrát is.

Bartók után Szabó László megformálásában József Attila mellszobrának látványa tárul elénk, mely dunaharaszti fehér mészkőből készült 1966-ban.

Almásy Kastély

A török hódoltság visszahúzódását követően Harruckern János György felső-ausztriai iparos családból származó katonatiszt III. Károly magyar királytól szolgálatai fejében kapta a majd’ egész Békés vármegyére kiterjedő területet. A csaknem elnéptelenedett megyét ő telepítette újra magyar, német, szlovák és román telepesekkel. A gyulai kastély barokk tömbjét fia, Harruckern Ferenc alakította ki, akinek unokája, Wenckheim Ferenc párját ritkító nemesi rezidenciává bővítette az épületet, mellé lovardát emelt, parkjába és télikertjébe egzotikus növényeket ültetett.
A kastély Wenckheim Stefánia Mária grófnő és gróf Almásy Kálmán házassága révén került az Almásy család birtokába. Az utolsó Almásy-örökös, Alajos 1945 novemberében öngyilkos lett, öccse, Kálmán a világháború kitörésekor Angliában maradt. A II. világháború után a kastélyt államosították, az épületben szakmunkásképző iskolát, ápolónőképző szakiskolát és kollégiumot, majd csecsemőotthont helyeztek el. Az 1960-as években a kastélypark nagyobb részén termálfürdőt alakítottak ki. A kastélyt az 1990-es években fokozatosan kiürítették.

Gyulai Vár

Az elhelyezkedés és az építőanyag ellenére a 16. század második felében Gyula Eger és Szigetvár mellett az ország három legerősebb végvárának egyike volt.
A gyulai uradalmat 1403-ban adományozta Zsigmond király Maróti János macsói bánnak. A Marótiak kihalásával a terület a király, Hunyadi Mátyás tulajdonába került, aki fiának, Corvin Jánosnak adományozta azt.
A vár 1566-ban (Szigetvár elestének évében) került török kézre, 63 napon át tartotta a hatalmas, megközelítőleg 30 ezres török sereggel szemben mindössze 2 ezer várvédő. Tulajdonképpen nem is bevették, a várbeli készletek fogyása és a kitörő vérhas járvány miatt adta fel azt Kerecsényi László várkapitány.
A 129 évnyi török uralom után a területet a Harruckern család kapta meg, a várat gazdasági célokra hasznosították: pálinka- és sörfőzőt, illetve cselédlakásokat alakítottak ki benne. A sikertelen 1705-ös kuruc ostrom után a katonai jelentősége megszűnt. A történelem forgatagába még 1849-ben került be: itt szállásolták el a fogoly Damjanich János és Lahner György tábornokokat.
A vár régészeti feltárása és rekonstrukciója az 1950-es években kezdődött meg, múzeum 1962, színház 1964 óta működik benne. Mai, teljesen megújult formájában 2005-től 24 kiállító teremmel várja a látogatókat.
A vár nem csak kiállítótér, hanem élettel teliszíntér, ahol nagyobb rendezvények alkalmából többször begyújtásra kerül a kemence, sülnek az ízletes kenyerek, fellobban a kovács tüze, elindul a fazekaskorong…
A várkápolna és a lovagterem rendszeres ad otthont esküvőknek, fogadásoknak. Az egykori borozó helyén pedig időszaki kiállítóteret alakítottak ki, s kamarakoncerteket rendeznek benne. Mindezeket a hét bizonyos napjain korhű, jelmezes tárlatvezetés teszi még színesebbé. A Gyulai Vár és a mellette elhelyezkedő Honvédtiszti Emlékhely 2012-ben felvételt nyert Magyarország történelmi emlékhelyei közé.

Lakat emlékhely

Az Élővíz-csatornán átívelő, romantikus hangulatú híd, amelyre a szerelmesek szívesen tűzik ki szerelmük zálogaként lakatjukat. Ezen a ponton Önöknek is lehetőségük van emléket állítani szerelmes barangolásuknak és elhelyezhetik a hídon csomagjukhoz kapott szerelemlakatjukat.

Romantika Játékszalon

Városunk belvárosában elhelyezkedő hangulatos játékszalon, ahol szeretnénk Önöket megvendégelni egy páros alkoholos vagy alkoholmentes koktélra. A játékszalon remek lehetőség a szabadidő kulturált eltöltésére, többféle billiárd, snooker és koktélok várják a város szívében barangoló betérni vágyókat.

Hívjon minket a +36 30 599 50 58 vagy +36 66 362 218 telefonszámon
vagy írjon e-mailt az info@corvin-hotel.hu címre
vagy görgessen lejjebb és küldje el ajánlatkérését!

Kérjen ajánlatot most!

Fontos információk!

  1. Ajánlatkéréshez, kérjük töltse ki a bal oldalon található űrlapot pontosan.
  2. Kollégánk a megadott elérhetőségeken keresni fogja és pontosítja kérést. Ekkor kerül meghatározásra az igénybe vehető szobák és hogy az Ön által kért időpontban van-e szabad szobánk, mely megfelel elképzeléseinek
  3. Ezek után kapni fog e-mailben egy személyre szabott árajánlatott.
  4. Kérjük, legyen kedves egy válasz e-mail-ében írja meg nekünk döntését, és foglalási igényét.

Szeretettel várjuk Önt és kedves párját, családját.

Egyéb kérdés esetén állunk szíves rendelkezésére elérhetőségeinken:

E-mail: info@corvin-hotel.hu

+36-30-599-50-58
+36-30-253-00-29
+36-66-362-044

 

 

 

SZÉP kártyát elfogadunk. Ha ezzel szeretne fizetni,kérjük vegye fel szállodánkkal a kapcsolatot.

E-mail: info@karitativhotel.hu

+36 30 599 50 58

Ha K&H szépkártyával szeretne utalást kezdeményezni, telefonos tranzakciót kell indítania, a  K&H TeleCenter: (06 1/20/30/70) 335 3355  (7. menüpont ) telefonszámon és szállodánk azonosítóját megadva (9460710650) lehetséges a befizetést elvégezni.

OTP SZÉP kártya utalásához:

A szálloda pontos neve és címe: Corvin Hotel & Apartmanok 5700 Gyula, Jókai utca 9-11.

Kérjük figyeljen, hogy a név választásakor ne szerepeljen egyéb név is még a szálloda nevén kívül pl. gulliver stb.A sikeres tranzakciót követően legyen kedves a nyomtatható bizonylatot elküldeni nekünk e-mailen. Ezt a „Bizonylat nyomtatása” opciónál találja meg.Nem szükséges kinyomtatnia, elég ha rákattint, megnyitja és elküldi nekünk leveléhez csatolva.

MKB szép kártyás utalás esetén:

Kérjük szépen e-mailben elküldeni a kártyára írt nevet, illetve a kártyaazonosítót ( 5-6 jegyű ).